Certificacions

Termes i definicions

1. CCC (Certificació Obligatòria de la Xina)

Termes 2

La Certificació Obligatòria de la Xina és l'estandardització xinesa de qualitat del producte, anàloga al sistema CE, la seva contrapart europea. Les exportacions necessiten aquesta certificació per entrar al mercat xinès: l'incompliment de la normativa CCC comportarà que els béns importats siguin detinguts a la frontera o retornats al remitent.

Així mateix, l'ús indegut de llicències CCC o la impressió d'una marca CCC en productes sense certificació també comportarà multes i sancions. Fins i tot si un producte no necessita la certificació obligatòria de la Xina, encara poden sorgir problemes si un oficial de duanes demana un certificat CCC. Per aquest motiu, es recomanen certificats de compensació per tal de reduir significativament el risc de problemes relacionats amb les importacions.

 

2. SAMR (Administració Estatal de Regulació de Mercats)

Aquesta organització governamental és responsable, entre d'altres:

  • Ser responsable de la regulació integral del mercat. Elaborar lleis i regulacions pertinents sobre regulació del mercat, formular regulacions, polítiques i estàndards rellevants,implementar l'estratègia de poder de qualitat, estratègia de seguretat alimentària i estratègia d'estandardització, redactar i organitzar la implementació de plans rellevants, estandarditzar i mantenir l'ordre del mercat, i crear un entorn de mercat d'honestedat, fiabilitat i competència justa.
  • Ser responsable de la regulació de la qualitat i seguretat del producte. Gestionar el seguiment dels riscos de qualitat i seguretat del producte i la supervisió de l'Estat i la inspecció aleatòria. Establir i organitzar la implantació del sistema de qualificació de qualitat i el sistema de traçabilitat de qualitat i seguretat. Orientar la gestió de llicències de producció de productes industrials,i fer-se càrrec de la supervisió de la qualitat de la fibra.
  • Ser responsable de la gestió, inspecció i provesunificades. Promoure la reforma de les institucions d'inspecció i proves, estandarditzar el mercat d'inspecció i proves,millorar el sistema d'inspecció i proves, guiar i coordinar el desenvolupament de la indústria d'inspecció i proves.
3. CNCA (Administració de Certificació i Acreditació de la República Popular de la Xina)

La CNCA està establerta pel Consell d'Estat i està autoritzada pel Consell d'Estat per exercir les responsabilitats administratives d'emprendre una gestió unificada, supervisió i coordinació general de les activitats de certificació i acreditació a tot el país.

Aquest organisme elabora i implementa lleis, regulacions i normes relacionades amb la certificació i l'acreditació,la llicència de seguretat, el registre d'higiene i l'avaluació de la conformitat; i treballa, promulga i implementa polítiques, reglaments i estipulacions relacionades amb la supervisió i l'administració sobre certificació i acreditació.

4. CCIC (Grup de Certificació i Inspecció de la Xina)

China Certification &inspection Group(CCIC)és una organització independent de certificació i inspecció de tercers dedicada a proporcionar inspecció, verificació, certificació i proves de productes fabricats a la Xina (o importats a la Xina).
El CCIC és nomenat per AQSIQ (Administració de Supervisió, Inspecció i Quarantena de Qualitat), la institució governamental encarregada de controlar l'entrada i sortida de mercaderies a la Xina.

5. CQC

sense nom

El Centre de Certificació de Qualitat de la Xina és una organització administrativa xinesa amb responsabilitats per a la implementació de la certificació del producte. És un organisme nacional de certificació responsable dels estàndards de producte i estàndards de qualitat venuts al mercat xinès.

El CQC està sota el control del Grup CCIC,que està aprovat per l'Administració General de l'Estat per a la Supervisió i Inspecció de Qualitat i Quarantena i l'Administració de Certificació i Acreditació de la República Popular de la Xina.

 

6. CCIC EUROPA – TESTING S.L (CCIC EUT)

CCIC EUROPE – TESTING S.L és la sucursal del CCIC a Europa, un laboratori certificat ISO/IEC 17025:2017 especialitzat en peces d'automòbils, però que pot provar i certificar una àmplia varietat de productes per tal d'obtenir la certificació CCC necessària per ser exportada a la Xina.

El nostre laboratori també pot realitzar proves per complir amb la normativa d'altres regions, com els EUA, la UE o Taiwan, oferint un servei únic per adquirir totes les certificacions necessàries per a les seves exportacions.

7. Normes GuoBiao (GB)

Els estàndards GB són les normes nacionals xineses emeses per l'Administració de Normalització de la Xina(SAC),el Comitè Nacional Xinès de l'ISO i l'IEC. Els estàndards obligatoris estan prefixats com a "GB". Els estàndards recomanats estan prefixats com a "GB/T", seguits del número estàndard.

Les regulacions de proves de productes es basen en estàndards GB. Per tant, si no hi ha estàndards gb per a un determinat producte, no es necessita una certificació CCC.
Els següents productes d'automoció han d'estar certificats segons la normativa cnca i per garantir l'èxit del procés d'exportació:

 

Nom del producte Regulació CNCA Estàndard GB
Homologació de vehicles sencers CNCA-C11-01 GB/T 3730,1
GB/T 17350
GB 7258
GB/T 15089
Camions de bombers CNCA-C11-01/A1  
Motocicleta CNCA-C11-02 GB 7258
GB/T 5359.1
GB/T 15089
Motor de motocicleta CNCA-C11-03  
Cinturó de seguretat CNCA-C11-04 GB 14166
Capçalera CNCA-C11-07 GB 4599
GB 4660
GB 11554
GB 5920
GB 15235
GB 17509
GB 18409
GB 18099
GB 18408
GB 25991
Làmpada de posició frontal / làmpada de posició posterior, làmpada d'aparcament, làmpada de marcador de contorn, làmpada de frenada
Làmpada de senyal girat
S'inverteix la làmpada
Làmpada de boira frontal, làmpada de boira posterior
Llum de matrícula posterior
Làmpada de marcador lateral
Mirall retrovisor CNCA-C11-08 GB 15084
Material de retallat interior: revestiment de sòl, escut de seient, plaques de decoració (escut/panell de la porta interior, escut interior de paret frontal, escut interior de paret lateral, escut interior de paret posterior, revestiment del sostre) CNCA-C11-09 GB 8410
Pany de la porta i frontissa de la porta CNCA-C11-10 GB 15086
Restriccions de seient i cap CNCA-C11-12 GB 15083
GB 11550
GB 13057
GB 8410
Cascos de moto CNCA-C11-15 GB 811>/td>
Pneumàtic CNCA-C12-01 GB 9746
GB/T-2978
Productes de vidre de seguretat CNCA-C13-01 GB 9656
Dispositius de retenció per a ocupants infantils CNCA-C22-03 GB 27887